2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό)

Το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) στεγάζεται στο Καρτάλειο Διδακτήριο, στο κέντρο του Βόλου. Στο σχολείο μπορούν να εγγραφούν μαθητές κάθε ηλικίας που έχουν πάρει απολυτήριο Γυμνασίου ή απολυτήριο ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε., Ε.Π.Λ, Τ.Ε.Λ., κλπ.

 

Απευθύνεται σε μαθητές που εργάζονται ή είναι άνεργοι. Η φοίτηση είναι 3ετής. Οι απόφοιτοι μπορούν να συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις με δύο εξεταζόμενα μαθήματα και να διεκδικήσουν θέσεις σε Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. ανάλογα με την ειδικότητά τους.

 

Τα στοιχεία επικοινωνίας του σχολείου είναι:

2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό)

Διεύθυνση: Κασσαβέτη 3 – Πολυμέρη

Τ.Κ. 38221 - ΒΟΛΟΣ

Τηλ. 24210.38211

Fax: 24210.38211

e-mail: 2epal-esp-volou@sch.gr

Ιστοσελίδα: http://2epal-esp-volou.mag.sch.gr

Ωράριο λειτουργίας: 18:00 – 22:30

 

Στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) λειτουργούν 3 τομείς με ισάριθμες ειδικότητες.

  • Ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με την Ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών με την Ειδικότητα Σχεδιασμός – Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων  και
  • Ο τομέας Πληροφορικής με την Ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

 

Αναλυτικά:

  • Ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας
  • Ο υπάλληλος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών μπορεί να απασχοληθεί κυρίως σε οικονομικές υπηρεσίες Yπουργείων, τράπεζες, εταιρείες και λογιστικά γραφεία, χρηματιστηριακά γραφεία, ασφαλιστικά ταμεία, κ.α. Aσχολείται με την αρχειοθέτηση εγγράφων, την εξυπηρέτηση πελατών, την προετοιμασία και αποστολή επιστολών, τη δακτυλογράφηση εγγράφων και το χειρισμό e-mail και fax. Δραστηριοποιείται ως βοηθός του έφορου ή του λογιστή, συγκεντρώνοντας και ελέγχοντας όλα τα στοιχεία που αφορούν στην οικονομική κατάσταση μιας εταιρείας, κάνει την αρχειοθέτηση των παραστατικών του λογιστηρίου και ελέγχει τα βιβλία της εταιρείας. Συμβάλλει στην οργάνωση του λογιστηρίου, υπό την εποπτεία του λογιστή, προετοιμάζει τα δελτία πωλήσεων και τα τιμολόγια, εισπράττει λογαριασμούς και εξοφλεί οφειλές της εταιρείας. Τέλος, συμπληρώνει τα έντυπα για την εφορία και διάφορες άλλες υπηρεσίες.
  • Ειδικότητα Σχεδιασμός – Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών
  • Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να απασχοληθεί ως υπάλληλος σε γραφεία αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών, διακοσμητών, σε εταιρείες κατασκευών και σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης εκθέσεων και εκδηλώσεων, εμπορίας επίπλων και ειδών υγιεινής ή ως αυτοαπασχολούμενος. Διαθέτει εξαιρετική καλλιέργεια, υψηλή αισθητική και πολλές γνώσεις οικοδομικής, ανάλυσης των λειτουργιών των εσωτερικών χώρων και αρχιτεκτονικής σύνθεσης. Ορίζει την οργάνωση και την καλαισθησία ενός χώρου και δίνει κατασκευαστικές λύσεις για έπιπλα και κάθε λογής χρηστικά αντικείμενα. Έχει πλήρη γνώση του σχεδιαστικού αντικειμένου και χρησιμοποιεί παραδοσιακά και ηλεκτρονικά μέσα σχεδίασης.
  • Ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής του Τομέα Πληροφορικής
  • Αν η περιήγηση στο Διαδίκτυο, η ενασχόληση με τα video games, η εναλλαγή των sites που επισκέπτεσαι καθημερινά και η επιστήμη της Πληροφορικής σε συναρπάζουν τότε η ειδικότητα «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/Web Designer – Developer/Video Games)» είναι αυτή που σου ταιριάζει. Ως απόφοιτος αυτής της ειδικότητας είσαι ο επαγγελματίας που ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων, στατικών και δυναμικών Websites, την κατασκευή εξειδικευμένων εφαρμογών, την κατασκευή και διαχείριση e-shops, που παρουσιάζουν ιδιαίτερη ζήτηση στις μέρες μας αλλά και με την προώθηση εταιρειών μέσω διαφημιστικής καμπάνας με Google Adwords ή μέσω Social Media.